Det nærmer seg..

Hei! Wow, gjennsynsglede er dette, eller hva? Lenge siden sist er det ihvertfall! Vell, mye har skjedd og jeg kjenner at det hele nærmer seg! Det er knapt kun fire, FIRE måneder før jeg flyr over dammen til New York, deretter etter 5 dager så flyr jeg videre til California. Jeg har kommet inn på skole, El camino real charter high school - som var mitt første ønske på søknaden! Skolen virker utrolig kul og jeg gleder meg veldig. Den befinner seg i Woodland Hills, Los Angeles(!!). Jeg er så takknemlig at dette faktisk går i oppfyllelse. Før virket dette så uvirkelig, så langt unna. Takket være mine herlige støttende foreldre, så er dette noe jeg faktisk kommer til å oppleve om noen måneder. Jeg har alltid vært en person som har ett ønske for å oppleve mer og se andre deler av verden jeg ikke har sett før. Drømmene mine har vært for store for hjemplassen min, altfor store. Det er nå jeg kan utnytte alle mine sjanser på å oppfylle disse drømmene i en av verdens kjente byer, Los Angeles - City of dreams.

Jeg har blant annet fått kontakt med en norsk jente som skal på samme skole som meg, søteste Madeleine! Vi skal til New York sammens, så dette blir nok gøy. Det føles utrolig trygt å ha en skulder som man kan støtte seg på! Akkurat nå sitter jeg å drømmer meg litt bort i blogger fra årets utvekslingselever, dette nærmer seg virkelig! Men uansett, nå må jeg komme meg ut av den store reisebobla og begynne å øve til morgendagens spansk prøve, håper at den går bra selv om spansk ikke er mitt beste fag.

Vi snakkes!

 

Hvor, hvem og når?

Jeg har fått en rekke med spørsmål på facebook av venner og bekjente. Der de lurer på med hvem, hvor og når jeg skal dra. Å da følte jeg meg til rette og skrive ett innlegg om det.Vell, organisasjon jeg skal reise med heter for Explorius. Før jeg idet heletatt søkte, hadde jeg hørt masse kritiske kjennetegner til de ulike utvekslingbyråene/organisasjonene, å det gjorde meg skeptisk. Først søkte jeg STS og var helt super gira på det. Dagene gikk og tiden viste, jeg ble mer og mer usikker, jeg var skeptisk om jeg hadde valgt den rette organisasjonen for meg, så etter en tid med spekulering og samtaler med mamma&pappa så fant jeg ut at jeg nesten måtte avslutte programmet med de. Jeg følte at jeg gjorde det rette, fordi STS var virkelig ikke noe for meg. Så etterhvert gjorde jeg litt research om både AFS, EF, Explorius og into. Jeg fikk vite at explorius har det samme select programmet som sts hadde, men på explorius har du faktisk større utvalg av skoler og områder i staten du ville ha. Der slo det meg, dette var noe jeg virkelig ville ha og det gikk ikke minutter engang før jeg sendte en intervju søknad. Intervjuet gikk fint med den hyggelige damen, jeg fikk både jobb og personlige nummeret hennes sånn at jeg kan ringe når som helst, å det gjorde virkelig ett godt inntrykk på byrået. Men hva er select? Hva gjør det? Select er ett program hvor du kan velge både område og skole. Select er dyrere, mitt år koster ca. 160 tusen + vaksine, fly og visiumsavgifter.  Billig er det ikke, men jeg kommer nok til å få en god del støtte av lånekassen. Mange som drar på utveksling får ikke avreisedatoen før noen uker avreisedatoen din er satt (STRESS). Så jeg har ikke noe fasitsvar på det, men det jeg vet er at når jeg først kommer til USA skal jeg tilbringe 5 dager på soft landing camp i New York, hvor jeg skal utforske byen som turist og shoppe med andre utvekslingstudenter. 

Folk sier at plassen ikke er noe særlig viktig, at det er miljøet rundt deg du heller skal fokusere på. Vell ja, man har delvis rett i det. Men når det kommer til en person som meg, som er eventyrlysten og elsker å se verden på en sommerlig & fin måte, er jo plassen viktig. Man blir jo ikke noe særlig fasinert over jordkloden om man kommer til en liten kald bygd pokkerst opp i ødemarka? Nei. Det er ikke en sjanse jeg er villig til å ta. For meg er det sånn. Dette er derfor jeg har valgt programmet select. Veien er fortsatt lang, masse papirarbeid og stress, men alt det harde styret blir belønnet til slutt. 

❤ Karina

A dream come true

Nå er det VELDIG lenge siden jeg har vært i nærheten av aktiv på bloggen her, men jeg har hadd så veldig mye å gjøre. Jeg mener det, jeg har aldri hadd noe til mer stressende periode.


Har så mye å fortelle egentlig, blant annet at bloggen her skal handle om utvekslingen jeg skal på nesteår!!!! JAA, jeg har søkt og blitt godkjent. Så jeg skal mest sannsylig dra, om det ikke skjer store forandringer eller noe slikt. Jeg kommer mest til å skrive om søknadsprosessen, tankene rundt året og veien til å dra. Jeg skal reise med organisasjonen Explorius og jeg har valgt ett spesielt program, som heter for "Select". Med dette programmet kan du velge både skole og område, så da nølte jeg ikke ett sekund og valgte det med en eneste gang. Jeg har allerede bestemt meg på hvilket område og skole jeg skal søke. Det er to skoler jeg står i mellom og vurderer veldig, men begge er på nesten det samme distrikt eller område. Begge skolene er i LA area (I Los angeles område) og det betyr at jeg skal til solfylte California neste år!

Åhh, dette er egentlig alt for sykt. Jeg har drømt om California såå lenge. California har alltid hadd en plass i hjertet mitt og det at jeg skal reise dit og bo der for ett helt år må være noe av det beste som har hendt meg. Nå må jeg rett og slett fokusere veldig mye på skolegangen og gjøre det bra. Kommer nok innlegg om selve organisasjonen og programmet jeg har valgt. 

♥ Karinaher kan du skrive litt om deg selv og hva bloggen din er basert på

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: julieviktoria1@hotmail.com

Design laget av Julie Viktoria
hits