Hvor, hvem og når?

Jeg har fått en rekke med spørsmål på facebook av venner og bekjente. Der de lurer på med hvem, hvor og når jeg skal dra. Å da følte jeg meg til rette og skrive ett innlegg om det.Vell, organisasjon jeg skal reise med heter for Explorius. Før jeg idet heletatt søkte, hadde jeg hørt masse kritiske kjennetegner til de ulike utvekslingbyråene/organisasjonene, å det gjorde meg skeptisk. Først søkte jeg STS og var helt super gira på det. Dagene gikk og tiden viste, jeg ble mer og mer usikker, jeg var skeptisk om jeg hadde valgt den rette organisasjonen for meg, så etter en tid med spekulering og samtaler med mamma&pappa så fant jeg ut at jeg nesten måtte avslutte programmet med de. Jeg følte at jeg gjorde det rette, fordi STS var virkelig ikke noe for meg. Så etterhvert gjorde jeg litt research om både AFS, EF, Explorius og into. Jeg fikk vite at explorius har det samme select programmet som sts hadde, men på explorius har du faktisk større utvalg av skoler og områder i staten du ville ha. Der slo det meg, dette var noe jeg virkelig ville ha og det gikk ikke minutter engang før jeg sendte en intervju søknad. Intervjuet gikk fint med den hyggelige damen, jeg fikk både jobb og personlige nummeret hennes sånn at jeg kan ringe når som helst, å det gjorde virkelig ett godt inntrykk på byrået. Men hva er select? Hva gjør det? Select er ett program hvor du kan velge både område og skole. Select er dyrere, mitt år koster ca. 160 tusen + vaksine, fly og visiumsavgifter.  Billig er det ikke, men jeg kommer nok til å få en god del støtte av lånekassen. Mange som drar på utveksling får ikke avreisedatoen før noen uker avreisedatoen din er satt (STRESS). Så jeg har ikke noe fasitsvar på det, men det jeg vet er at når jeg først kommer til USA skal jeg tilbringe 5 dager på soft landing camp i New York, hvor jeg skal utforske byen som turist og shoppe med andre utvekslingstudenter. 

Folk sier at plassen ikke er noe særlig viktig, at det er miljøet rundt deg du heller skal fokusere på. Vell ja, man har delvis rett i det. Men når det kommer til en person som meg, som er eventyrlysten og elsker å se verden på en sommerlig & fin måte, er jo plassen viktig. Man blir jo ikke noe særlig fasinert over jordkloden om man kommer til en liten kald bygd pokkerst opp i ødemarka? Nei. Det er ikke en sjanse jeg er villig til å ta. For meg er det sånn. Dette er derfor jeg har valgt programmet select. Veien er fortsatt lang, masse papirarbeid og stress, men alt det harde styret blir belønnet til slutt. 

❤ Karina


  8 kommentarer på "Hvor, hvem og når?"

Postet av: silje
Så fin blogg!! Gjerne sjekk ut bloggen min for gratis headere. Kanskje du også får litt inspirasjon :)
20.09.2013, 23:47
URL: http://siljelarsen.blogg.no
Postet av:
Kan du skrive et innlegg om språkreisen? Hvor skal du? Drar du med noen? Har du du blitt kjent med noen andre?
21.09.2013, 07:24
Postet av: Maikensv
Jeg reiser til USA neste år med Explorius :D
04.11.2013, 17:59
URL: http://www.maikensusa.blogg.no
Postet av: vkmickelson
Åh jeg valgte å ikke ta stats/regionsvalg, men håper på et varmt sted! Jeg reiser til USA med Aspect 14/15 :)
30.12.2013, 23:53
URL: http://vkmickelson.blogg.no
Postet av: Karinaua
vkmickelson: Så kult! Kommer nok til å bli driiit fett!!
12.03.2014, 14:22
URL: http://karinaua.blogg.no/
Postet av: Karinaua
Maikensv: Så gøy, kanskje vi havner på samme NYC camp? :)
12.03.2014, 14:23
URL: http://karinaua.blogg.no/
Postet av: Hanna
Hvilken skole i California har du valgt?
19.03.2014, 18:54
Postet av: Karinaua
Hanna: El camino real charter high school, heter den:)
02.04.2014, 23:37
URL: http://karinaua.blogg.no/

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

Follow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on BloglovinFollow on Bloglovin


her kan du skrive litt om deg selv og hva bloggen din er basert på

+ Legg meg til som venn


Kontakt/sponsorer: julieviktoria1@hotmail.com

Design laget av Julie Viktoria

hits